O nama

Dječji vrtić Rožica u Velikom Trgovišću

Dječji vrtić Rožica započeo je radom 2. veljače 2009. godine s dvije grupe u desetsatnom programu. Ubrzo se pokazala potreba za proširenjem kapaciteta pa je višenamjenska dvorana prenamijenjena u još jednu vrtićku grupu.

Image
Kako se upisati u vrtić?

Upisi djece u vrtić provode se u mjesecu svibnju

Osnivač Dječjeg vrtića Rožica je Općina Veliko Trgovišće. Potreba za upisom djece u vrtić stalno se povećavala, pa je tako 2016. godine uređen kat vrtića za novu odgojno-obrazovnu grupu. Tri godine kasnije vrtić je nadograđen za još dvije odgojno-obrazovne grupe. Trenutni broj odgojno-obrazovnih grupa je šest, no niti to nije dovoljan kapacitet kojim bi bile zadovoljene sve potrebe roditelja zainteresiranih za upis djece u vrtić.

Udaljenost vrtića od glavne ceste, kao i površina uređenog dvorišta-igrališta zadovoljavaju potrebu za sigurnošću boravka na otvorenom. Arhitektonski dječji vrtić podsjeća na drvenu „hižicu“, a unutrašnjost prostora s otvorenim četvrtastim atrijem podsjeća na zagorske dvorce. Sobe boravka u „starom“ dijelu vrtića spojene su vratima harmonikom što omogućuje kretanje djece i prelazak iz sobe u sobu ovisno o njihovi interesima za igru i aktivnosti. Tri sobe boravka imaju galeriju koje se koriste kao spremište ili prostor za dnevni odmor. Sav unutarnji i vanjski prostor stavljen je u funkciju djeci kojoj se otvara mogućnost neposrednog korištenja istog. Vrtić ima svoju zastavu i himnu. Višegodišnjim sudjelovanjem vrtića u međunarodnom projektu „Say hello to the world“ donijelo je vrtiću prestižni naslov „Tolerantni vrtić“.

Vrtić izdaje jednom godišnje publikaciju koja je prerasla u svojevrsni stručni zbornik, časopis „Hižica“ koji je 2021. obilježio desetu godinu izlaženja.od strane Nacionalne sveučilišne knjižnice časopis je dobio svoj ISNN publikacijski broj. Predškolski odgoj i obrazovanje utemeljeno je na znanstveno-humanističkom pristupu iz čega proizlazi ciljevi i zadaće u stjecanju znanja, vještina i navika potrebnih za život, rad i daljnje školovanje djece što podrazumijeva poticanje cjelovitog razvoja djeteta, prije svega, poštivanjem prava djeteta na osobnost u zadovoljavanju individualnih potreba.

U vrtiću radi 22-je djelatnika od kojih uz ravnateljicu, 13 odgojitelja, stručni suradnik pedagog, administrativni referent, domar-ložač, dvoje kuhara i tri spremačice.