Novost u upravljanju vrtićem

Niti nakon dva raspisana natječaja vrtić Rožica nije dobio ravnatelja u novom mandatu. Za sada, odlukom Općinskog vijeća Veliko Trgovišće, vrtićem rukovodi dosadašnja ravnateljica Gordana Pavlinić, odgojitelj mentor, kao v.d. ravnatelja, sve do okončanja novog postupka natječaja, a najduže do godinu dana.

Rožica dobila certifikat o kvaliteti poslovanja

Dječji vrtić Rožica dobila je certifikat o kvaliteti poslovanja nastao temeljem ispitivanja i anketa o dobroj poslovnosti i mišljenju onih kojima je dostupna internetska stranica preko koje se mogu informirati o radu vrtića. Ispitivanje je provela tvrtka koja je ustanovila da vrtić nije od samog početka u nikakvoj financijskoj blokadi, te da nema loših kritika na rad ustanove.

 

ROŽICA U SAMOVREDNOVANJU

Nastavno na prethodni podatak ističemo da Dječji vrtić Rožica od ove godine sudjeluje u projektu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja RH.

ŠTO JE SAMOVREDNOVANJE?

To je unutrašnji proces usmjeren na detektiranje postojećeg stanja u ustanovi, ustanovljavanja dosadašnjih pozitivnih postignuća, detektiranja problema i predlaganja strategije rješavanja istih kao i predlaganja metoda njihovih rješavanja. Ono što samovrednovanje obuhvaća nije vezano samo za postignuća, već i procese, odnose unutar ustanove i uvjete unutar kojih se ostvaruje cijeli odgojno-obrazovni proces. Samovrednovanje je sastavni dio OSIGURAVANJA KVALITETE RADA NEKOG DJEČJEG VRTIĆA.

KOME JE NAMIJENJENO SAMOVREDNOVANJE?

Namijenjeno je svim odgojno-obrazovnim ustanovama koje žele sustavno i kontinuirano raditi na unapređivanju kvalitete rada - A MI TO ŽELIMO!

TKO PROVODI PROCES SAMOVREDNOVANJA?

Proces samovrednovanja provodi TIM ZA KVALITETU kojeg čine svi čimbenici uključeni u rad vrtića: ravnatelj, dva predstavnika odgajatelja, predstavnik administrativnog i tehničko-pomoćnog osoblja, predstavnik roditelja i predstavnik lokalne zajednice

KAKO SE PROVODI SAMOVREDNOVANJE?

Putem upitnika kojima se ispituju (anonimno) zadovoljstvo te mišljenja i stajališta svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa o ključnim područjima kvalitete rada dječjeg vrtića. Nakon provedbe upitnika isti se šalju u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na statističku obradu, koji šalje povratnu informaciju - IZVJEŠĆE. Centar pruža svoju savjetodavnu pomoć.

ŠTO SADRŽI IZVJEŠĆE O SAMOVREDNOVANJU?

  • Opće podatke o dječjem vrtiću
  • Analizu područja kvalitete
  • Kreda analiza - KREDA je akronim čija početna slova označavaju pojmove za ključni pristup postavljanja ciljeva unutar samovrednovanja: Konkretne, Realne razvojne ciljeve, Energično, Dinamično i Ambiciozno.
  • Razvojni plan ustanove
  • Osvrt na proces samovrednovanja

 

Sveti Nikola

Sveti je Nikola navratio i do nas u Veliko Trgovišće, na poziv Društva Naša djeca već 04.12. u 16.30. Pozvana su sva djeca iz vrtića, predškole i nižih razreda osnovne škole da u što većem broju dočekaju dragog sveca koji će dobru djecu nagraditi poklonima. Zagrebačko kazalište Smješko prikazalo je predstavu Basne i Sveti Nikola, a nakon toga slijedilo je druženje sa Svetim Nikolom koji je sa pomoćnicima djeci podijelio prigodne poklone.

Društvo Naša djeca iz Velikog Trgovišća zahvaljuje Općini Veliko Trgovišće i Autoprijevozu Čuk na sponzoriranju dolaska kazališta i nabavke poklon paketa za djecu.

Dva dana kasnije i u samom vrtiću Rožica održao se u kratki glazbeni program na koji je pozvan i Sveti Nikola koji je počastio naše mališane

 

Premije osiguranja za djecu u našem Vrtiću

Ove pedagoške godine KOLEKTIVNO SU OSIGURANA SVA DJECA U ROŽICI.

Odlukom Upravnog vijeća, a na prijedlog ravnateljice Vrtića Rožica, u ovoj odgojno-obrazovnoj godini 2012./2013. SVA SU DJECA IZ SVIH PROGRAMA OSIGURANA OD NEZGODE KOLEKTIVNIM OSIGURANJEM PREKO CROATIA OSIGURANJA .

Rano učenje engleskog jezika

Dječji vrtić Rožica u suradnji s Udrugom Naučimo puno od mjeseca listopada započeo je s novim kraćim programom ranog učenja engleskog jezika za djecu u dobi od 4 do 7 godina. Program će se održavati u prostorijama vrtića, dva puta u tjednu (utorkom i četvrtkom) nakon redovitog primarnog programa (od 16. 15), a voditelj programa biti će odgojiteljica iz vrtića Rožica, Martina Lež. Za sada je rad organiziran u dvije grupe (mlađa i starija), a ima li još zainteresiranih, JAVITE SE!

Ovaj program otvoren je za sve zainteresirane, te se u program ranog učenja engleskog jezika mogu se uključiti i djeca koja nisu polaznici DV Rožica, niti s podrućja naše opčine.

Pedagoška radionica za mame i tate

U želji da roditeljima pomognemo u njihovoj najvećoj i najzahtjevnijoj ulozi, a to je odgoj njihove djece, u suradnji s Obiteljskim Centrom KZŽ organizirali smo 23. 10. radionicu za roditelje i odgojitelje pod nazivom: Važnost prevencije i ranih intervencija- poremećaji u ponašanju kod djece predškolske dobi.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

I ove su godine djeca u našoj Rožici obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Vlč. Ivan Dužaić blagoslovio je djecu i sve zaposlene, podsjetio u svojoj kratkoj propovijedi na vrijednosti koje trebamo poštivati svi, a na kraju sve mališane obradovao slatkišima, prigodnim sličicama i Dječjom biblijom.

Dječje pregradske Berbarije

Od samog osnivanja vrtića ROŽICA ukljućujemo se u gotovo sva, za djecu predškolske dobi zanimljiva županijska događanja.

Tako smo i ove jeseni sudjelovali na Dječjim pregradskim berbarijama i bili jako uspješni u zanimljivim jesenskim igrama. Naše male predstavnike ipak je naviše oduševila vožnja busom i veeelika peciva koja su pojeli tako brzo kao da nikada nisu pecivo jeli. Šalimo se. Bilo nam je ubudljivo i lijepo, nadamo se da i druge godine idemo u Pregradu.

Više slikica u Galeriji:

Međunarodni dan djeteta

Na poziv DND-a iz Velikog Trgovišća naši su se klinci uključili u događanja povodom Međunarodnog dana djeteta. Tako su ovaj događaj, zajedno sa učenicima iz OŠ obilježili zajedničkim susretom na mjesnom trgu, gdje smo napravivši "krug prijateljstva" uzviknuli zajedničku poruku ovih "dana": LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA. Nakon toga crtali smo i pisali poruke odraslima i družili se sa velikim prijateljima osnovnoškolcima.

Vruće, vruće ljeto

Ljeto u Rožici protječe vrlo, vrlo radno. Neočekivano puno djece (u prosjeku od 36 do 43-je) uz manji broj odgajatelja i pomoćnog osoblja, zahtjeva od nas svih u Rožici jako veliki angažman, posebno obzirom na mješoviti sastav djece. Na sreću, uz puno truda i timskog rada uspijevamo zadovoljiti sve dječje potrebe, ali i unositi nove atraktivne sadržaje poput "malog ljetnog kina", zanimljivih igara vodom i pijeskom, malim natjecanjima kao predigra za Ljetnu olimpijadu i nezaobilaznom dnevnom "lego igraonicom".

Uz sve to, a vodeći kontinuirano brigu o unapređivanju prostornog konteksta i uvjeta boravka djece i odraslih u vrtiću, uz pomoć osnivača napokon smo uspjeli uvesti rashladni sustav u Rožici. U dvorištu su postavljene drvene klupice, preuređen je pješčanik s postavljanjem zaštitne tende, terase imaju trstiku ispod staklenih nadstrešnica, djeca se rashlađuju uz cvjetiće prskalice, a posađeno cvijeće na dvorištu cvate punim cvatom u zaštiti malih drvenih ogradica. U pripremi smo obnove drvenih sprava na igralištu, te uređivanja unutrašnjosti objekta (malanje i postava drvenih zaštitnih ukrasa na radijatore i drvene stepenice u sobama boravka).

Dnevni ritam odvija se sukladno refleksiji svakodnevne odgojne prakse, tako da prilagođavamo vremenski i materijalni kontekst ovisno o potrebama djece. Ljeto je u jeku, a mi nastavljamo dalje, sada svakako u ugodnijim klimatskim uvjetima zahvaljujući klima uređaju.

Želite li vidjeti kako prolazi ljeto u Rožici pogledajte izdvojenu galeriju:

U drugoj polovici kolovoza dolaze nam nova djeca na početnu prilagodbu, pa djeci i roditeljima želimo sretan dolazak u Rožicu. Svima koji se odmaraju ili će tek krenuti na zasluženi odmor želimo da ga obiteljski provedu što je najljepše moguće.

Novoupisana djeca u dječji vrtić Rožica

Dana 13. lipnja 2012. godine Upravno vijeće Dječjeg vrtića Rožica donijelo je Odluku kojom se u Dječji vrtić Rožica primaju sljedeća djeca:

1. Katja Kuš
2. Marin Ježek
3. Antun Blažun
4. Benjamin Murić
5. Gabrijel Kralj
6. Gabrijela Bartolić
7. Lucija Polanščak
8. Martin Lovrek Seničić
9. David Belas
10. Patrik Leš
11. Gabrijela Lepej
12. Lara Papeš
13. Martin Šipek
14. Paula Kramarić

Roditelji primljene djece u DV Rožica trebaju doći u vrtić potpisati ugovor najkasnije do 31.08.2012. g. U slučaju nepotpisivanja ugovora do tog vremena smatrat će se da su roditelji odustali od upisa djeteta u vrtić. Pri dolasku u vrtić ravnateljica Dječjeg vrtića Rožica će s roditeljima obaviti inicijalni intervju kako bi se prikupilo što više potrebnih podataka o djeci i njihovom razvojnom statusu.

Roditeljski sastanak za novoupisanu djecu održat će se dana 18. 06. 2012. g. u prostoru Dječjeg vrtića s početkom u 17,00.

Prevencija u prometu

Kako naš vrtić od prve godine svojeg rada surađuje s Policijskom upravom Krapinsko zagorskom, posebno u dijelu prevencije u prometu; i ove godine posjetio nas je policajac Srećko Kuhta, službenik za preventivu u prometu. Kako ga djeca već poznaju bili su vrlo slobodni u komunikaciji i postavljali brojna pitanja o njegovom poslu, a najviše ih je zanimalo kako i kad se koristi palica STOP. Zato ih je "striček" Srećko poveo u šetnju mjestom i zaustavio prvo vozilo (na ne baš veliku radost vozača).

Prezentirajući pred djecom postupak traženja isprava i ophođenja s vozačem, djeca su u glas prepričavala kak su i njihove mame i tate nekad zaustavili poslicajci i provjeravali im vozačke isprave. Zaustavljeni "striček" iz auta odahnuo je i produžio, ipak malo smanjivši brzinu vožnje.

Oproštaj s Rožicom

NEK SVUD LJUBAV SJA... - naziv je završne svečanosti koja je održana
početkom lipnja. U veselom raspoloženju, naši su kikići oduševili svoje
roditelje pjesmom, plesom i recitacijama. Svih 14-ro školaraca oprostilo se
od vrtića i svih nas koji ostajemo ovdje, a ravnateljica im je za uspomenu
na ove lijepe predškolske dane uručila poklone i diplomicu. Nakon svečanosti
roditelji, djeca i "tete" počastili su se na malom domjenku za kojeg je mama
Horvat
pripremila i "oproštajnu tortu" sa fotografijom školaraca.

Dragi naši maturanti generacije 2012.: Rafaela, Nika, Petra, Lana i Ida,
Jan, Karlo, Luka P. i Luka L., Dominik, Marin, i Neven - sretno vam bilo u
školi. Šaljemo pusu Magdi i Andreji koje nisu na fotki.

Još fotki:

 

Rožice u posjeti Fijolicama

Naša ravnateljica Goga organizirala je u suradnji s kolegicom Nensi iz dječjeg vrtića Fijolica u Novom Vinodolskom stručnu posjetu njihovom vrtiću i stručnom timu.

Uz srdačnu dobrodošlicu odmah smo se primili rasprave o odgojnoj praksi,
obišli sve prostorije u kojima djeca borave i bili oduševljeni viđenim prostornim i materijalnim kontekstom. Zaključili smo da su nam programske orijentcije vrlo slične i da obje ustanove provode suvremene metode u radu s djecom. ovakvi primjeri dobre prakse pomoći će nam ne samo da razmijenimo stručna iskustva, već da unapređujemo vlastitu odgojnu praksu uz neophdno samoprocjenjivanje i vrednovanje. za stručni izlet u novi dajemo čistu peticu, a nove kolegice primorke očekujemo u jesen u našoj Rožici.

Godišnji izlet u dvorac Veliki Tabor

Potpuno očekivano, ovogodišnji smo izlet posvetili završetku projekta o dvorcu i vitezovima. Čak 82-je djece u dobi od 3 do 7 godina krenulo je hrabro uz pratnju svojih četiri "teta": Martine, Anamarije, Goge i Nine te uz hvalevrijednu pomoć mama Jasminke i Branke, mame Sinković i bake Mirice uspjeli sretno privesti izlet od početka do kraja. U autobusu je bilo super, nikome slabo, sva djeca dobra i raspoložena.

Kod dvorca su se malo "opustil" i zaboravili da nisu "doma" ili u vrtiću , ali nitko se nije izgubio jer su uz stručnu pratnju obišli dvorac i njegove stanovnike (šišmiše). Čuli smo i priču o Veroniki Desiničkoj , iako iskreno rečeno, djecu baš i nije previše zanimala. Slijedio je ručak u Grešnoj Gorici, mljac, mljac. Bilo je odlično kao i usluga. Malo igre, razgledavanja domaćih životinja i pravac u desinički vrtić "Tratinčica". Hvala našim prijateljima i njihovoj ravnateljici Brankici koji su nas dočekali prijateljski i srdačno. U pravoj vrtićkoj igri i čašćenju u vrtiću, još zajednička fotografija za kraj i ravno doma. A kaj da vam velimo. Bilo je za 5. I vrijeme je poslužilo - kao da je bilo posebno naručeno za nas. I još - bravo "tete", bravo djeco! A slikice s izleta?

Vrtićka pidžamica party

Tko veli da i vrtić ne može imati svoju Pidžamu party? Naše"tete" Nina i Željkica dogovorile su s djecom zabavu sa noćenjem u vrtiću. Da ste to mogli vidjeti! Uzbuđenje je bilo ogromno već tijekom dana, a od 19.00 sati stizali su naši hrabri "dečki" i "cure" u vrtić "naoružani" jastucima, poplonima, "plišićima", crtićima... Častili se pecivom i pizzom koje su ispekle i donijele mame, sokićima, slatkišima i.... plesali k'o veliki. Ma, priznajte nije mala stvar spavati bez mame i tate u vrtiću, noću, po mraku...

Najzabrinutija je valjda bila "teta" Goga koja je jedva izdržala do 23.00 a onda cijelu noć probdjela doma i jedva dočekala jutro da ih opet sve vidi, žive i zdrave. Prije odlaska pročitala je djeci priču o pauku Prašku i muhi Zunzi i otpratila doma Jakova i Jana. Pa šta? Zaželjeli se dečki svojih kreveta doma. A naše mlade "tete"? E i njima svaka čast. Cijelu su noć probdjele, popile dvije , tri kave i trzale se na svaki pokret 20-ro djece koliko ih je u vrtiću prespavalo.A čuje se da je pravog spavanja spavanja bilo jako malo.

Baš smiješno, u našoj Rožici djeca koja to ne žele ne spavaju danju, ali noću... sad su si već poželjeli novu noćnu party. E, malo ćete pričekati dok se mi "tete" oporavimo od "vrtićkog tuluma". Par slikica s partija:

Posjeta osnovnoj školi

Najstarija djeca iz vrtića Rožica zajedno sa predškolcima i svojim "tetama" Gogom i Ninom posjetila su 22. svibnja Osnovnu školu u Velikom Trgovišću. Nakon dočeka ravnateljice škole Štefice Petek obišli smo 1. razred i njihovu učiteljicu Dubravku Fremec, a potom i knjižnicu s knjižničarkom Vlatkom Habulin koja je djeci pokazala police s puno knjiga i slikovnica.

Naš je Karlo Bišćan na njezino veliko iznenađenje ispričao svoju najnoviju pričicu o lavu i lavici. Na kraju posjete obišli smo i male "maturante" iz 4b koji su našim klincima poželjeli dobrodošlicu u prvi razred, a mi njima uspješan nastavak školovanja u višim razredima. Njihova učiteljica Dubravka Dragović usporedila je nove prvašiće sa "četvrtašima" i zaključila da su već jako veliki i djeluju samostalno.

Vitezovi u "dvorcu" Rožica

U sklopu projekta o vitezovima i dvorcima kojeg već više mjeseci provodi grupa najstarijih dječaka u našem vrtiću, u goste smo pozvali prave, pravcate vitezove, u pratnji Crne kraljice. Članovi Družba Vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice vrlo su vjerno prikazali svoju odoru, oružja koja su se nekad koristila u borbama, a pokazali su nam i pravu vitešku borbu.

Najveći je pljesak dobila Crna kraljica koja je pobijedila jednog viteza, kojemu je mali Karlo poručio da "mora još puno vježbati kad ga je pobijedila cura". Vitez Trgovišćanski pokazao je djeci kako se puše u rog, a neki vitezovi "posudili su si" i štitove i kartonske mačeve koje su napravila djeca uz pomoć svojih "teta" odgajateljica. Bilo je zabavno i poučno. Nadamo se da ćemo se opet sresti u nekoj "srednjovjekovnoj" priči. I još malo slikica u galerijici

Roditeljski sastanak za školarce

U Dječjem vrtiću Rožica održan je roditeljski sastanak na kojemu su roditelji informirani sa svim događanjima koja će se s djecom i za djecu održati tijekom svibnja i lipnja. Drugi dio sastanka bio je tematski i posvećen roditeljima budućih školaraca koje je ravnateljica vrtića, Gordana Pavlinić informirala o cjelokupnoj socioemocionalnoj ,kognitivnoj i tjelesnoj pripremljenosti djece za školu. Roditelji su saznali da su djeca stekla visok stupanj samostalnosti i samopouzdanja kojeg su njih 14-ro budućih pučkoškolaca stjecala u vrtiću u posljednje tri godine, a predškolci posljednjih godinu dana.

Gosti na roditeljskom sastanku bili su i članovi stručnog tima (pedagoginja i defektologinja, te učiteljice četvrtih razreda) od kojih su roditelji saznali prve informacije o samim upisima , nabavci knjiga, početku nastave i sl.

Vrtić Rožica na Olimpijadi dječjih vrtića

I ovog svibnja naš vrtić je sudjelovao na Olimpijadi dječjih vrtića Krapinsko-zagorske županije. Ne možemo se pohvaliti nekim rezultatima, u ukupnom zbroju bili smo PRVI (ali odostraga). No, imamo dobitnika srebrne medalje u bacanju loptice , Dominika Škaleca, a u finalu utrke na 50 m natjecali su se Nika Škalec i Marin Papeš. Bravo za njih, ali i za sve naše male sudionike koji su izdržali naporno prijepodne, ali su se dobro zabavili i po povratku u vrtić počastili sladoledom, kolačima, grickalicama i sokom.

Hvala pekari Horvat koja nam je opet donirala jutarnje pecivo, hvala mami Peharec koja je ispekla kolač, hvala i Luciji Prekrat i njezinim roditeljima koji su nas počastili povodom Lucijinog rođendana. hvala i stričeku šoferu. Željku Jakušu koji nas je sigurno i lijepo vozio. A sasvim slučajno, i bez ikakve asocijacije fotke s Olimpijade su ispale crno-bijele. Glavno da je dan bio obojen suncem i brojnim malim olimpijcima kojima smo se i mi pridružili. - još par slikica:

Uređenje okoliša

Napokon nam je lijepo vrijeme omogućilo proljetne vanjske radove oko naše hižice. Pripremili smo i obradili povrtnjak, a potom i cvjetnjak i voćnjak kojeg smo uz pomoć malobrojnih roditelja proširili (mame Polanščak i Korade, tata i mama Trlek). Sada još slijede radovi na drvenariji terasa i sprava na igralištu, oko čega će nam sigurno pomoći i ostali roditelji.

Pogledajte kako je procvao okoliš naše hižice:

Obilježavanje Svjetskog dana voda

U mjesecu ožujku najstarija djeca našeg vrtića sa svojim su "tetama" Ninom i Željkicom obilježili Svjetski dan voda. Odšetali su do obližnjeg brijega i tamo našli mjesto gdje je nekad bio izvor i s kojeg su mještani crpili vodu. Prativši "vodeni put" naišli su na potok Vrbovec, te rijeku Horvatsku koja utječe u rijeku Krapinu. Na samom ušću rijeke promatrali su kako voda mijenja boju ovisno o raslinju. Djeca su s oduševljenjem promotrila i komentirala druge promjene u prirodi poput trave koja se zazelenjela, cvijeća na livadi, drveća u cvatu, ljude koji su orali njivu i sl. Zaključili su da već dugo nije padala kiša i da je razina rijeke vrlo niska. Prisjetili su se prošle godine kada je nakon obilate kiše voda bila "do mosta". Po povratku u vrtić sa svojim su "tetama" koje su sve lijepo dokumentirale fotoaparatom, djeca izradila veliki plakat naziva Tajne i zgode čudnovate vode. Ova tema o vodi nastavit će se i produbiti novim aktivnostima poput eksperimenata i daljnjeg proučavanja vode, štednjom vode i novih šetnji do obale rijeke Krapine.

Pričam ti pričicu

"Teta, ja sam ti jučer bil u.", "Znam jednu priču o.", i slični počeci jutarnjih razgovora ponukali su nas da sve te pričice, kratke i duge, stvarne i izmišljene zapišemo i dokumentiramo kako bi jednog dana mogli napraviti zanimljivu slikovnicu istog naziva.

Djeca imaju nepresušni izvor mašte, izmišljanja zgoda, likova, prepričavanja doživljaja iz osobnih iskustava. Kroz njihove pričice doznajemo što ih muči, kako žive, što ih veseli, što bi željeli. Svaku pričicu stavljamo na poseban plakat u hodniku vrtića kako bi svima tekst bio dostupan. Ponekad pričice imaju ilustraciju, ponekad ne. Roditelji su doista iznenađeni, često i oduševljeni, posebno kada pročitaju sadržaj koji je ispričalo njihovo dijete. Nekad sumnjaju da su to dosita riječi njihovog djeteta jer misle da ono "to ne zna". Svakako osjećaju silni ponos, baš kao i mi u vrtiću koji smo pisanu i usmenu riječ obogatili i formiranjem male knjižnice u kojoj djeca rado borave, listaju slikovnice ili im "tete" čitaju priče. Nadamo se samo da ćemo malu knjižnicu moći kontinuirano popunjavati novim naslovima kako djeci ne bi dosadili stalno razgledane slikovnice i knjige.

Priče iz ježeve šume

Kazalište KVAK nas je posjetilo po prvi puta u vrtiću ROŽICA i prikazalo nam svoju novu predstavu: Priče iz ježeve šume. Djeca su pažljivo pratila predstavu da saznaju gdje raste najljepši cvijet.

Ukrašavanje pisanica

U susret Uskrsu organizirali smo u suradnji s Društvom Naša djeca Veliko Trgovišće kreativnu radionicu ukrašavanja pisanica različitim tehnikama.

Snježne radosti

Nije Snježna kraljica, ali i djeca iz Rožice uživala su u snježnim radostima. Iskoristivši kratkotrajan snijeg, tete Nina i Željkica djecu su kroz nekoliko dana odvodile na mali brijeg na kojem su djeca uživala sanjkajući se, grudajući ili praveći "anđele".

Ma kakva zima, nama je bilo vrrrućeee.

Više slikica na stranici Aktivnosti..

 

Radionica "Roditeljski stres"

Povodom 5. tjedna psihologije, 23. veljače održali smo edukativnu radionicu za roditelje s temom: Roditeljski stres. Radionici je prisustvovalo 11 polaznika, što roditelja, što naših odgajatelja. Voditelj radionice bila je prof. Ljerka Tuđa Družinec, stručni suradnik CZSS Zabok koja je na vrlo jednostavan, ali stručan način približila roditeljima neke tehnike prepoznavanja i prevladavanja stresa koje sa sobom nosi ne samo roditeljstvo nego i današnji način života u cjelini.

Opet na fašniku

I ove godine pripremili smo se za fašničku povorku u kojoj smo bili na sam fašnički dan, zajedno sa učenicima Osnovne škole. Ove godine maskirali smo se u prave pravcate robote koji žive na "Dječjoj planeti" u kojoj nema suza, samo smijeh, veselje, igra i ljubav. Veseloj povorci prethodila je i radionica za mame i tate na kojoj su se izrađivali kostimi. Bilo je super. Hvala mami Moniki na finoj pizzi.

Više slikica na stranici Aktivnosti...

Predstavili smo 2. broj "Hižice"

Predstavili smo i drugi broj "Hižice", godišnjaka za mame, tate, "tete" i sve koje zanima što se "u vrtiću radi." i koji su na bilo koji način uključeni u odgoj najmlađih.
Ovaj novi broj bogatiji je u odnosu na protekli, sa novim rubrikama u kojima surađuju roditelji, ali i ostali djelatnici u vrtiću , osim odgojitelja. Pregršt fotografija, crteža djece, njihovih "pričica" i izjava, prava su garancija dobre zabave, informacija i savjeta koje mogu dobiti čitatelji. I ove godine časopis je lektorirala prof. Marija Smolić, a grafička priprema povjerena je ponovno Damiru Jelineku. Tisak je odradila tvrtka Cvitković d.o.o.

Osim što časopis rado listaju sama djeca, a roditelji su ga više puta pohvalili, osobito nas raduje da dobre kritike dolaze i od same struke, ostalih vrtića, ali i stručnjaka s područja predškolskog odgoja. Izdvajamo osvrt više savjetnice u mirovini, mr.sc. Matilde Markočić:

Jednom riječju: TAKO MALI A TAKO VELIKI!

... I ovaj drugi broj vašeg lista ukazuje na dobro osmišljen put pedagoške prakse razvoja dječjeg vrtića u kojem se uključuju svi sudionici - od ravnatelja, odgajatelja, djece, njihovih roditelja, ostalih djelatnika i vanjskih suradnika (koje bi još više trebalo koristiti za dobro djece i ostalih sudionika razvoja ovog važnog područja koje odavno nije samo čuvalište ...)

Vaš list koristi djeci, odgajateljima, roditeljima i svima koji doprinose razvoju vrtića ROŽICA. S užitkom sam čitala novi broj vašeg lista i pronalazila konkretizaciju suvremene pedagoške teorije koja naglašava zajedništvo svih zaduženih za uspješno poticanje razvoja svakog djeteta u procesu stalnog učenja i obznanjivanja postignuća...

Treći rođendan Rožice

Nakon zimskih radosti, blagdana darivanja i ostalih adventskih aktivnosti, u vrtiću je obilježen treći rođendan Rožice.

Djecu je 02. 02. ujutro svojim trikovima i šalama razveselio mađioničar Kiki Riki, a u poslijepodnevnim satima roditeljima, rodbini, prijateljima i gostima pripremili smo program kojeg smo nazvali Z našega brega. Kroz pjesmice, recitacije, ples i skečeve na kajkavskom narječju, sva djeca iz vrtića i predškole omogućili su svima polusatno uživanje u dječjoj spontanosti i kreativnosti.

Najglasnija pjesma kojom smo i završili program bila je pjesma Z našega brega za koju je stihove i glazbu napisala naša ravnateljica, "teta" Goga.

Z NAŠEGA BREGA VIDI SE SEGA,
I POLJA I NJIVE, I JOŠ KOJE Č EGA.
I CERKVICA ŽUTA , ROŽICE KRAJ PUTA.
I VRTIĆ I ŠKOLA, I VSE ODZDUOLA.
VIDI SE TORENJ, VISOKI I CIELI,
TVORNICA, HIŽE I MOSTEK BIELI.

I JOŠ SE VIDIJU CESTICE VUSKE,
I PAJCEKI, KOKOŠI, KONJI I GUSKE.
I NIGDA NE ZNAŠ JEL GRADEC IL SELE
OVO MOJE MESTE VESELE.
VIDI SE I TVOJE I MOJE DVORIŠĆE
Z BREGA SE VIDI CIELE TRGOVIŠĆE.

 

Kaj je bilo novog? - Arhiva događanja 2011.

malo dijete - Veliki genijalac - Vrtičke aktivnosti - Vrtićki programi - Obiteljski kutić - upis u vrtić - O našem osoblju - Galerija fotografija

Mediji o Rožici - Novosti iz dječjeg vrtića - O vrtiću Rožica - Kontaktirajte nas - Naslovnica

Web stranice dječjeg vrtića Rožica iz Velikog Trgovišća napravljene su početkom 2010. godine u duhu dobre volje.
A tu imamo i odluku o ustrojavanju kataloga informacija našeg vrtića.
Tekstovi i fotografije intelektualno su vlasništvo vrtića, ako nismo naveli drugi izvor. Izrada web stranica